25-06-08

Binnenshuis Kunst bloem

Zojuist deze foto binnen gmaakt, van een kunstbloem.(met flits)

decoration

22:37 Gepost door Lumix FZ18 gebruiker! in Experimenteel | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bloem, foto, panasonic, flower, lumix, fz18, dmc-fz18, foto blog, amateur fotografie |  Facebook |

Avondshot met flits

Weer een aardige foto, ik maakte deze vandaag om 21:45 uur buiten in de tuin met gebruik van de flits. Ik vind het een mooie mysterieus kleurrijk effect geven...

 

decoration

24-06-08

Avondzon

Foto gemaakt om 20:38 uur vanuit de achtertuin...

decoration

Fotoboek openbaar maken

Hallo allemaal,

Ik heb het plan om naast deze blog een online fotoboek te maken voor alle foto's die ik hier op mijn blog plaats. De reden dat ik hiervoor kies is dat ik gemerkt heb dat de kwaliteit van de gemaakte foto's soms erg afwijkt van de daadwerkelijk gemaakte foto's.

Dit komt natuurlijk doordat ik een 2mb-3mb foto ga verkleinen om op mijn blog te plaatsen in 640x480 of iets in die richting. Op sommige foto's mis ik dan echt mijn scherpte. Die ik op een groter formaat wel heb.

De bedoleing is om de foto's op deze blog op het zelfde formaat te houden maar wel te voorzien van een link die je dan in het betreffende online fotoboek brengt om de foto's nog beter te kunnen bekijken. (simpel door op de foto te klikken)

Dit kost ff wat werk maar dat lijkt me een leuke taak voor de komende periode.

Lachend

19:08 Gepost door Lumix FZ18 gebruiker! in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: panasonic, resolutie, kwaliteit, lumix, fz18, dmc-fz18, high zoom, online fotoboek |  Facebook |

Polarisatiefilter

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik mijn Polarisatiefilter binnengekregen wat ik via internet bestelde. Heb hem nog niet echt kunnen testen maar dat ga ik de komende dagen zeker doen.

Nu was ik wat artikelen aan het zoeken over het gebruik van zo'n Polarisatiefilter en toen kwam ik erachter dat een Circulair Polarisatiefilter beter zou zijn voor de toepassingen waarvoor ik hem wil gebruiken en dat zeker in combinatie met een digitale camera met AF. De Polarisatiefilter die ik nu he is een Lineaire Polarisatiefilter.

Voor de liefhebbers heb ik stuk wat ik tegenkwam op internet hieronder weergegeven, misschien hebben jullie er wat aan. 

Wat doet een polarisatiefilter precies?

In het kort komt het er op neer dat een polarisatiefilter reflecties tegengaat. Alles in de wereld reflecteert licht en kan invloed hebben op hoe de kleuren in de camera terecht komen. Hoe meer reflectie, hoe minder je de echte kleuren ziet. De kleuren worden dus versterkt als je het filter op je lens hebt zitten. Groener groen, felle kleuren van bloemen die er nog meer uitspringen. Verder worden reflecties in glas en op water tegengegaan, waardoor je bijvoorbeeld wel de bodem van een fontein met vissen zou kunnen zien of niet alleen de kop van een kikker, maar ook zijn lijf onder de waterspiegel. Maar het bekendste effect is dat blauwe luchten onder bepaalde omstandigheden veel feller (bijna onwerkelijk) blauw worden. Voor grijze luchten heeft het filter geen enkel effect.

decoration

Het filter bestaat uit twee delen, een deel dat je op de schroefdraad van de lens draait en een draairing waarmee je het effect kunt doseren door er aan te draaien. Er is bijna altijd een bepaald punt waarop die witte wolk in de blauwe lucht er echt uit springt, je herkent dit meteen. Het filter is het meest effectief als het op 90 graden van de zon wordt gehouden, dus de zon staat links of rechts van de fotograaf en daarnaast hangt het ook nog af van de verticale hoek waarin de camera wordt gehouden. Soms krijg je ook al donkere luchten als je geen polafilter gebruikt, vooral op hele zonnige dagen.

 

decoration

decoration

Door aan het filter te draaien komt er ander licht de lens binnen,
erg duidelijk bij dit gebouw in Almere.

 

Circulair of lineair?

Er zijn twee verschillende filters, een circulair en een lineair filter. Lineaire filters zijn minder duur dan circulaire filters en ook marginaal effectiever. Maar je hebt een circulair filter nodig als je een camera hebt dat door de lens meet of autofocus heeft, anders schakel je door het ombuigen van lichtstralen dat het filter doet één of beide functies uit. Kortom je hebt een circulair filter nodig voor alle spiegelreflexcamera’s sinds… ehm… 1960 ofzo ;)

Met een polarisatiefilter kun je heel veel voor je foto’s doen zonder uitgebreid te hoeven bewerken. Ze zijn relatief duur, maar kies toch voor een bekend merk met een goede reputatie, het is het waard. Dit zijn Hoya en Tiffen aan de goedkopere kant, B+W of Heliopan in de hogere prijscategorie. Ikzelf gebruik zowel Hoya als Tiffen filters. Controleer welke diameter je lens heeft en koop altijd een circulair polarizer.

 

Omdat bovenstaande artikel niet uit mijn kennis is ontstaan vind ik het wel zo netjes de bron te vermelden van dit artikel.....

BRON: www.kennethverburg.nl

Kenneth, bedankt voor je heldere uitleg, ik heb hier zeker wat aan gehad en ik hoop ook vele anderen.

 

 

 

 

 

19-06-08

Kasteel Henkenshage St. Oedenrode

Toch vind ik de zwart-wit shots echt wat hebben. Deze maakte ik van Kasteel Henkenshage te St. Oedenrode in Brabant.

decoration

Prachtig wonen in St. Oedenrode

In St. Oedenrode, Brabant, kwam ik dit prachtige huis tegen.....

decoration

Dat maar eens wat dichterbij bekeken.....

decoration